Polityka prywatności

KLAUZULA INFORMACYJNA

  1. Administratorem przetwarzanych danych osobowych jest: Dyrektor Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 7 w Gliwicach
  1. Podstawą przetwarzania danych osobowych jest:
  1. Wypełniania obowiązków kształcenia i wychowania dzieci, nałożonych:
  • Ustawą z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty
  • Ustawą z dnia 14 grudnia 2016 r. – prawo oświatowe

a także rozporządzeniami wykonawczymi do ww. ustaw.

  1. Zgoda osoby, której dane dotyczą.
  2. Dane osobowe, o których mowa w pkt 2 ppkt a. będą przechowywane zgodnie
    z Instrukcją Archiwalną opracowaną na podstawie Ustawy z 14 lipca 1983 r.
    o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.
  3. Dane, o których mowa w pkt 2 ppkt. b będą przetwarzane do momentu wycofania zgody lub zgodnie z pkt 3.
  1. Informujemy, że przysługuje Pani/Panu prawo do dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania.
  2. Dane osobowe nie będą udostępniane, za wyjątkiem podmiotów upoważnionych
    na podstawie przepisów prawa.
  3. Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  4. Przysługuje Pani / Panu prawo do:
  • sprostowania swoich danych,
  • usunięcie danych, tych które są przetwarzane na podstawie zgody osoby, której dotyczą,
  • sprzeciwu do przetwarzania danych jeżeli wynika to ze szczególnej sytuacji osoby, której dane dotyczą.
  1. Podanie danych osobowych zgodnie z pkt 2 ppkt a. jest obowiązkiem ustawowym, zaś podanie danych osobowych zgodnie z pkt 2 ppkt b. jest obowiązkiem umownym. Cofnięcie zgody będzie skutkowało brakiem możliwości wykonywania czynności, objętej zgodą na przetwarzanie danych osobowych.
  2. Inspektorem Ochrony Danych w placówce jest:  mgr Przemysław Śmiejek.