DATA | SNIADANIE | ZUPA | II DANIE | KOMPOT | PODWIECZOREK |
21.11..2022 PONIEDZIAŁEK | Pieczywo pszenno-żytnie z ziarnami 50g, masło ( z mleka ) 8g, szynka 20g, warzywa 45g, kakao z mlekiem 120g, herbata z cytryną miodem 150g, woda niegazowana | Zupa jarzynowa z warzywami, (marchew, korzeń pietruszki, seler, mieszanka warzywna, natka pietruszki, ziemniaki ), śmietaną 18% ( z mleka )200g | Makaron mieszany 100-110g, ( mąka pszenna, jajka ) filet drobiowy grillowany 60g, szpinak z masłem ( z mleka )50g | kompot porzeczkowy z jabłkami, miodem, cytryną 200g , | Soczek jabłkowy 1szt, herbata owocowa 150g Przybliżona wartość kaloryczna 1000Kcal |
22.11.2022 WTOREK | Pieczywo pszenno-żytnie z ziarnami 50g, masło ( z mleka ) 8g, serek puszysty ( z mleka ) 40g, kawa z mlekiem 120g, warzywa 45g, herbata z cytryną, miodem 200g, woda niegazowana | Zupa pomidorowa z warzywami ( koncentrat pomidorowy, marchew, korzeń pietruszki, seler, cebula, natka ) z makaronem ( mąka pszenna, jajka ) śmietaną 18% ( z mleka ) 200g | Ziemniaki z koperkiem 100-110g, kotleciki drobiowe (bułka pszenna, jajka ) 60g, mizeria z jogurtem, śmietaną ( z mleka ) 50g | Kompot wieloowocowy z jabłkiem, cytryną, miodem 200g | Herbatniki zbożowe z żurawiną (mąka pszenna ) 30g,herbata owocowa 150g Przybliżona wartość kaloryczna 1000Kcal |
23.11.2022 ŚRODA | Pieczywo pszenno-żytnie z ziarnami 50g, masło ( z mleka ) 8g, szynka 20g, warzywa 45g, kakao z mlekiem 120g, herbata z cytryną miodem 150g, woda niegazowana | Zupa ogórkowa z warzywami ( ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, cebula, natka pietruszki ), śmietaną 18% ( z mleka ) 200g | Kasza bulgur ( pszenica ) na sypko 100-110g,pulpety ( jajka bułka ) 60g w sosie koperkowo-śmietanowym ( śmietana z mleka) 20g, ogórek kiszony 50g | Kompot porzeczkowy z jabłkiem, miodem, cytryną 200g | Galaretka owocowa 120g herbata owocowa 150g Przybliżona wartość kaloryczna 1000Kcal |
24.11..2022 CZWARTEK | Pieczywo pszenno- żytnie 40g, masło ( z mleka ) 8g , płatki kukurydziane 20g, ser gouda( z mleka ) / dżem 10g, mleko 2% 120g, sok warzywno-owocowy 120g, woda niegazowana | Barszcz czerwony z warzywami, ( buraki, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, cebula natka pietruszki ) śmietaną 18% ( z mleka ) 200g | Pierogi (mąka pszenna, ser twarogowy z mleka), okraszone cebulką, masłem ( z mleka ) 160-180g, surówka z marchwi z jabłkiem, cytryną , olejem 50g | Kompot wieloowocowy z jabłkiem, cytryną, miodem 200g | Deser mleczny 50g,herbata owocowa 150g, chrupki kukurydziane 10g, Przybliżona wartość kaloryczna 1000 Kcal |
25.11.2022 PIĄTEK | Pieczywo pszenno-żytnie z ziarnami 50g, masło ( z mleka ) 8g,, ser gouda ( z mleka ) 20g, warzywa 45g, kawa z mlekiem 120g, herbata z cytryną, miodem 150g, woda niegazowana | Zupa z fasolką szparagową z warzywami ( fasolka, marchew, pietruszka korzeń, seler, cebula natka, pietruszki ), zacierka ( mąka pszenna, jajka ) na ćwiartce drobiowej 200g | Ziemniaki z koperkiem 100-110g , filet z miruny panierowany (bułka pszenna, jajka ) 70g, surówka z kapusty z jabłkiem, marchewką, olejem 50g | Kompot wieloowocowy z jabłkiem, cytryną, miodem 200 | Chałka drożdżowa (mąka pszenna, jajka), jabłko 60g, herbata owocowa 150g Przybliżona wartość kaloryczna 1010Kcal |
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera
i gorczycy. .Alergeny zostały wyróżnione na jadłospisie. W placówce do przygotowania posiłków używane są zioła, przyprawy ziołowe, sól niskosodowa, miód., mleko bez laktozy. JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.