Jadłospis

                                                                                                                     JADŁOSPIS  24.11.-28.11.2025

  DATASNIADANIE         ZUPA             II DANIE        KOMPOT , OWOC       PODWIECZOREK
    24.11.2025 PONIEDZIAŁEKPieczywo pszenno-żytnie z ziarnami  50g,masło ( z mleka ) 8g,wędlina 20g, warzywa 30g, kakao na mleku bez laktozy 120g, herbata z cytryną miodem 150g, woda niegazowanaZupa brokułowa krem z grzankami (jajka,mąka pszenna),(marchew, korzeń pietruszki, seler ), śmietaną 18% ( z mleka ) 200g  Kotlecik drobiowy panierowany 60g(jajko, bułka  pszenna ) ziemniaki puree 100-120g, mizeria z śmietaną 18% z (mleka)        Kompot wieloowocowy  z jabłkiem, cytryną,  miodem 200g  Chrupki kukurydziane 15g herbata owocowa 150g,mleko 100g,owoc 50g Przybliżona wartość kaloryczna 1000Kcal     
  25.11.2025 WTOREK  Pieczywo pszenno-żytnie z ziarnami  50g,masło (z mleka ) 8g,pasta sera żółtego i jajek 30g,warzywa 30g, kawa na mleku 120g, herbata z cytryną,miodem 150g, woda niegazowana  Zupa kapuśniak z wędliną( ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, cebula, natką pietruszki ), 200gPncakes (naleśniki amerykańskie) (mleko,mąka,jajka) z musem owocowym 150-200g  Kompot  wieloowocowy  z  jabłkiem, cytryną, miodem 200g    Deser mleczny 50g,ciastka maślane(jajka,mąka),owoc 50g, herbata owocowa 150g, Przybliżona wartość kaloryczna 1000Kcal   
  26.11.2025 ŚRODAPieczywo pszenno-żytnie z ziarnami  50g,masło ( z mleka ) 8g,wędlina 20g, warzywa 30g, kakao na mleku bez laktozy 120g, herbata z cytryną miodem 150g, woda niegazowanakrupnik z warzywami (ziemniaki,marchew, korzeń pietruszki, seler,natka pietruszki)200gMakaron z sosem szpinakowym  180-200g (mąka pszenna,jaja)   indyk grillowany 60gKompot porzeczkowy  z jabłkiem, miodem, cytryną 200gGalaretka owocowa z bitą śmietaną ( z mleka )120g, biszkopty ( mąka pszenna )10g herbata owocowa 150g Przybliżona wartość kaloryczna 1000Kcal       
  27.11.2025 CZWARTEKPieczywo pszenno- żytnie 50g, masło z mleka ) 8g , płatki kukurydziane na mleku 120g, dżem10g,herbata z miodem i cytryną, sok warzywno-owocowy 120g, woda niegazowanaZupa jarzynowa z warzywami,ziemniak  (marchew, korzeń pietruszki, seler,   mieszanka warzywna, natka pietruszki)200gKlopsy wieprzowe w sosie koperkowym 60 g  (bułka  pszenn,mąka, jajka),kasza bulgur 100g,sur z buraczków 50g      kompot porzeczkowy z jabłkami, miodem, cytryną 200g    Wafle ryżowe, mleko bez laktozy 100g,owoc 50g, herbata owocowa 150g, Przybliżona wartość kaloryczna 1000Kcal   
  28.11.2025 PIĄTEK  Pieczywo pszenno-żytnie z ziarnami  50g,masło(z mleka)8g,ser puszysty z mleka )20g, kakao  z mlekiem 120g, warzywa 30g,  herbata z cytryną, miodem 150g, woda niegazowana Zupa pomidorowa z warzywami   (marchew, korzeń pietruszki, seler) z ryżem i śmietaną 18% ( z mleka ) 200g  Ziemniaki z koperkiem 100-120g  filet z miruny panierowany (bułka pszenna, jajka ) 70g, surówka z kapusty z jabłkiem, marchewką, olejem 50g    Kompot  wieloowocowy  z  jabłkiem, cytryną, miodem 200     Batonik owocowy, ,mleko bez laktozy 100g,owoc 50g,  herbata owocowa  150g, Przybliżona wartość kaloryczna 1000Kcal

.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. .Alergeny zostały wyróżnione na jadłospisie. W placówce do przygotowania posiłków używane są zioła, przyprawy ziołowe, sól niskosodowa, miód., mleko bez laktozy. JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.

.