DATA | SNIADANIE | ZUPA | II DANIE | KOMPOT , OWOC | PODWIECZOREK |
22.04..2024 PONIEDZIAŁEK | Pieczywo pszenno-żytnie z ziarnami 50g, masło ( z mleka ) 8g,wędlina 20g, warzywa 30g,kawa na mleku bez laktozy 120g, herbata z cytryną, miodem 150g, woda niegazowana | Zupa z soczewicy z warzywami (ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, cebula ), z wędliną, boczkiem, natką 200g | Ryż na mleku zapiekany z jabłkami, cynamonem, cukrem trzcinowym, śmietaną 12%, jogurtem ( z mleka ) 180g, morele suszone 8g | Kompot wieloowocowy z jabłkiem, cytryną, miodem 200g | herbata owocowa 150g, chrupki kukurydziane kręcone 10g,mleko 100g,owoc 50g Przybliżona wartość kaloryczna 1000 Kcal |
23.04.2024 WTOREK | Pieczywo pszenno-żytnie z ziarnami 50g, masło ( z mleka ) 8g, pasta z jajkiem i serem żółtym 3og (z mleka), warzywa 30g, herbata z cytryną, miodem 150g, woda niegazowana | Zupa jarzynowa z warzywami, (marchew, korzeń pietruszki, seler, mieszanka warzywna, natka pietruszki), zacierką ( mąka pszenna, jajka , śmietaną 18% ( z mleka )200g | Ziemniaki z koperkiem 100-110g, kotlet mielony (bułka pszenna, jajka ) 60g, Kalafior z masłem ( z mleka ) 50g | Kompot wieloowocowy z jabłkiem, cytryną, miodem 200g | Snacki popkornowe 17g, mleko bez laktozy 100g, herbata owocowa 150g, Przybliżona wartość kaloryczna 1000Kcal Zmiana; Biszkopty |
24.04.2024 ŚRODA | Pieczywo pszenno-żytnie z ziarnami 50g, masło ( z mleka ) 8g, szynka 20g, warzywa 30g, kawa z mlekiem 120g, herbata z cytryną miodem 150g, woda niegazowana | Zupa szpinakowa z warzywami ( szpinak, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, cebula natka, pietruszki ) śmietaną 18% ( z mleka )200g | Kasza jęczmienna 100-110g, pulpety ( jajka bułka ) w sosie pomidorowym ) 80g, ogórek kiszony 50g miała być kasza | Kompot porzeczkowy z jabłkiem, miodem, cytryną 200g | Galaretka owocowaz bitą śmmietaną ( z mleka )120g, ciasteczko ( mąka pszenna )10g herbata owocowa 150g Przybliżona wartość kaloryczna 1000Kcal |
25.04 2024 CZWARTEK | Pieczywo pszenno- żytnie 40g, masło ( z mleka ) 8g , płatki kukurydziane 20g, ser gouda 10g, mleko 2% 120g, sok warzywno-owocowy 120g, woda niegazowana | Zupa ogórkowa z warzywami ( ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, seler, cebula, natką pietruszki ), Śmietaną 18% ( z mleka ) 200g | Makaron mieszany 100-110g, ( mąka pszenna, jajka), filet drobiowy grillowany 60g, sos beszamelowy ( masło, mleko, mąka pszenna ) 30g, bukiet warzyw 50g | kompot porzeczkowy z jabłkami, miodem, cytryną 200g | biszkopty ( mąka pszenna, jajka ) 30g, jabłko 50g, mleko bez laktozy 100g, herbata owocowa 150g, Przybliżona wartość kaloryczna 1000Kcal |
26.04.2024 PIĄTEK | Pieczywo pszenno-żytnie z ziarnami 50g, masło ( z mleka ) 8g, serek puszysty ( z mleka ) 40g, kakao z mlekiem 120g, warzywa 30g, herbata z cytryną, miodem 150g, woda niegazowana | Zupa pomidorowa z warzywami ( marchew, korzeń pietruszki, seler ), natką z ryżem, śmietaną 18% ( z mleka ) 200g | Ziemniaki z koperkiem 100-110g filet z miruny panierowany (bułka pszenna, jajka ) 70g, surówka z kapusty z jabłkiem, marchewką, olejem 50g | Kompot wieloowocowy z jabłkiem, cytryną, miodem 200 | Chrupki kukurydziane, ,mleko bez laktozy 100g, owoc 50g, herbata owocowa 150g, Przybliżona wartość kaloryczna 1000Kcal |
.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. .Alergeny zostały wyróżnione na jadłospisie. W placówce do przygotowania posiłków używane są zioła, przyprawy ziołowe, sól niskosodowa, miód., mleko bez laktozy.